reede, 7. oktoober 2011

Anseongi Farmland

Tere taas

Hommikul nö visati meid majutusest kell 10 välja ning kuna lõunaöögini oli veel aega, siis käisime lõpuks ära selles muuseumis, mis ükspäev kinni oli. Tegemist oli Anseongi muuseumiga kus näidati korealaste esivanemate ajalugu, kuidas nad maad harisid jne. Teel muuseumisse kuulsin ka uudiseid möödunud ööst. Ühesõnaga slovakid, kelles osad elavad meiega samal korrusel ja ülejäänud ülemisel korrusel, olid korralikult pidu pannud. Enne kui mina tuttu läksin, u kella poole kahe paiku, algas üsna suur mürgeldamine minu kõrval toas. Ma õnneks olin nii väsinud, et see ei häirinud mind. Samas see lärm, mis tungis minust edasi olevatesse tubadesse läbi ventilatsiooni avade, segas üsna palju. Pidu oli kestnud lausa 4-ni. Suurem pidu oli aga toimunud kõrval tiivas, kus ülemisel korrusel oli nii kõvasti tantsitud, et alumistes tubades kus ööbisid Rasmannid ja Lemingud olid aknad ning seinad värisenud. Pärast seda kui Tarmo ja Alar kurja nägu käisid tegemas hakkas asi vaikselt hääbuma.


Anseongi muuseum. Machum pidi tähenama eriti ehedat ning tõelist

Meie saatja Hee Sook selgitamas

Muuseumi külaskäik tehtud, sõtisime festivalialale lõunat sööma. Pärast kiiret sööki sõitsime uude esinemispaika, mille nimeks oli Anseongi Farmland.  Tegemist ongi 1969 a rajatud farmiga kus kasvatatkse põhiliselt lihaveiseid, lehmi ja sigu. Ühesõnaga keset farmi, mis ise asub linna külje all, oli püsti pandud suur lava ja sinna ette hulk toole. Farm oli ise korraldanud kohalikele inimestele ürituse, koos tasuta toidu ja joogiga. Festivali raames esinesid seal laval slovakid ja meie. Kohapeal esinesime lausa kaks korda. Vahepeal toimusid teised etteasted ning auhindade loosimised.


Lava keset farmi

Lindal hakkas palav

Saime traktoriga farmi ekskursioonile minna

Väike punane traktor vedas 25 eestlast

Pärast viimast esinemist viidi meid restorani õhtsöögile. See õhtusöök tehti meile sellepärast välja, et me eile kui Seoulis käisime siis me sõime oma raha eest seal õhtust, kuigi oli arvestatud, et sööme juba festivalialal õhtust. Seoulis söömine oli meil tegelikult kokkulepitud ja kõik olid sellega nõus, aga siiski korraldaja märkis selle ülesse ning täna saime korraldajate kulul restoranis söömas käia. Restoran oli huvitav sellepärast, et lisaks tavapärastele lisanditele – riis, salat, kastmed, molluskid, saime kõrvale süüa sealiha. Seda sealiha saime küpsetada seal samas laua peal. Kõigepealt toodi lauale suure kausiga põlevat sütt ning selle peale rest. Laua kohta toodi suur kausi täis liha,mida ise saime praadida. Kuigi teenindajad käsid seal nii tihti ringi, et nad ise tegelesid põhiliselt selle liha küpsetamisega. Seda liha söödi tegelikult nii, etvõeti salatileht, sinna peale pandi riisi, riisi peale, lihatükk, lihatüki peale aga salatit ja kastmeid, siis rulliti see kokku ning söödi. Väga maitsev oli.


Kausiga süsi

Nii küpsetasid oma laua ääres liha. Suur metall toru liharesti kohal oli ventilatsioonitoru

Ja selline kupatus tuli rulli keerata ja ära süüa

Kui kõigil olid kõhud täis, siis sõitsime tagasi majutusse. Homne päev tuleb üsna tihe, kaks esinemist on meil, lisaks toimub meil homme toitude presenteerimine teistele rühmadele  ning kohalikele. Meil on kaasa võetud must leib, kilud, kama ja kaerakübsised. Lisaks toimub ka CIOFFi presidendi vatuvõtt ning pidu. Tagasi majutusse pidime jõudma alles südaöö paiku.

Homseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar